Thursday, September 28, 2017

Majlis Pelancaran Program Institut Pengurusan Komersial Untuk Pekerja di Malaysia

Salam sejahtera korang,

Excited gila nak share dengan korang yang AIMSMET Executive Education dengan kerjasama bersama Institute of Commercial Management ICM (UK) akan melancarkan Program Institut Pengurusan Komersial (ICM, UK) di Malaysia.

Program ini merupakan program pertama yang ditawarkan kepada pekerja khususnya warganegara Malaysia yang bekerja dalam bidang pengurusan kormesial selaras dengan misi kerajaan untuk meningkatkan jumlah pekerja yang berpengetahuan kepada 35% menjelang tahun 2020.

Apa yang uniknya, program ini sebenarnya khas untuk pekerja dan ditaja oleh syarikat deorang. Jadi kalau korang yang teringin nak tambah ilmu dalam bidang yang ditawarkan tapi tak ada masa atau duit, hanya perlu bincang dengan syarikat korang je. Hanya perlu datang belajar dan grad.


Program ini akan diadakan di Asia Metropolitan University (AMU) secara separa masa mengikut masa kelas yang dijadualkan. Modul pembelajaran mereka juga akan diselaraskan mengikut bidang melalui pembelajaran sepanjang hayat dan latihan praktikal.

Industry Sponsorship Programme

Syarat kelayakan:
1. SPM 2 kredit
2. Pekerja yang ditaja oleh syarikat
3. Syarikat, komuniti dan NGO industri sektor yang bukan korporat di Malaysia.

Antara program yang mereka tawarkan adalah:
1. Business Management
2. Hospitality Management
3. Commercial Management
4. Retail Management
5. Sales Management & Marketing

Durasi kelas:
Sijil: 12 bulan
Diploma: 12 bulan
Advance diploma: 12 bulan

Lokasi:
Asia Metropolitan University, Malaysia The Institute of Commercial Management (ICM), UK.

Penyerahan surat anugerah kepada pelajar kelulusan HRDF (dari kiri): 
Muhammad Danial Bin Munir, Muhammad Shuhaib Bin Munir, Nur Hazwani Binti Abdul Rauf dan Nur Muzdalifah Binti Bahri.

Jangan lupa bagi tahu bos korang untuk daftarkan syarikat kat program ni. Boleh syarikat sama-sama dapat pekerja yang berkelayakan sijil dari UK dan korang pun ada peluang untuk mintak gaji tinggi nanti lepas grad!

Till then,

11 comments:

  1. This is a great info for those who are thinking on furthering studies. During my times really not expose to such things.

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing this. So informative. I gonna share this with ppl who need this

    ReplyDelete
  3. I think it is very essential to invest in tour employees. This should a number one plan for all the companies. Thank you for your blog

    ReplyDelete
  4. Seronoknya jika boleh sambung belajar lagi. Saya doakan yang belajar untuk berjaya di dalam semua bidang kelak.

    ReplyDelete
  5. hmmm... this is one good tie up. Seems benefit for both parties as well.

    Racheal

    ReplyDelete
  6. What a great initiative to raise the knowledge and skills of the Malaysian workforce. All employers should take up this programme for the benefit of their employers.

    ReplyDelete
  7. this programme seems good..yes, we should tell the bosses about this

    ReplyDelete
  8. Awesome! This is great sharing. Other companies can apply too? I have to share with my friends

    ReplyDelete
  9. Thanks for sharing the program. Will share to friend who is looking to further study for commercial program.

    ReplyDelete
  10. This is so cool, thanks for sharing the useful tips, gonna share it with friends too :)

    ReplyDelete
  11. Another great program to those that are too poor to afford study for commercial program! Thanks for the sharing!

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^