Sunday, November 5, 2017

Lembapkan Kulit dengan Losyen Haruman Badan Daripada Enchanteur

Hello korang,

Siapa suka pakai losyen badan? Kami suami isteri memang peminat losyen badan. Kadang-kadang kalau ada rasa malas nak pakai perfume, memang pakai losyen badan yang 2-in-1, yang wangi dan yang boleh melembapkan kulit.

ENCHANTEUR baru-baru ni telah melancarkan losyen baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan yang diformulasi dengan air mawar, ekstrak lily putih, dan minyak zaitun. Bahan-bahan ini mampu membantu mengekalkan kelembapan kulit, supaya nampak muda dan berseri.

Apa yang best losyen badan ni adalah selain membekalkan kelembapan, tekstur dia best tau sebab berasaskan air dan bila pakai memang tak rasa berminyak dan melekit pada tangan dan badan.



Air Mawar dikenali dengan bahan semula jadi yang menyuburdan menghidratkan kulit. Ekstrak Lily Putih pula kaya dengan asid amino dan mineral manakala Minyak Zaitun pula memang dah terbukti dengan manfaat dalam mengekalkan kecantikan kulit. 

Ada 3 variasi untuk range Enchanteur 24H Moist Losyen Haruman Badan:

1. Charming
Untuk personaliti sofistikated,  melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ada sedikit campuran bau nota Musk dan Cedarwood.

2. Romantic
Bau yang ceria dari aroma Mandarin, bunga Violet dan Galbanum. Dengan kandungan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan Mimosa dan Orange Flower. Bau dia macam aroma Sandalwood dan Vanilla pun ada.

3. Alluring
Haruman ni eksotik sikit, sesuai untuk orang yang penuh misteri. Bau dia ada nota Bergamot dan Passion Fruit, dengan gabungan haruman Mawar dan Iris yang membuatkan wangian ini penuh dengan keberanian.


Harga 
ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan:
RM11.90 (220ml)

Korang boleh dapatkan rangkaian losyen haruman badan Enchanteur di semua pasaraya, farmasi dan kedai runcit di Malaysia.

Till then,

13 comments:

  1. I always like products that has more than one functions! Great to have moisturising and fragrance in this product

    ReplyDelete
  2. Used Enchanteur when I was a teenager and then I found more expensive brands. LOL Upgraded konon....With so many new products in its range, it is time to rediscover Enchanteur.

    ReplyDelete
  3. Enchanteur products are really mesmerising. From its fragrance to packaging to their advertisements!

    ReplyDelete
  4. I am using alluring at home. Kind of love the moisturize effect.

    ReplyDelete
  5. lovely colours, pink. :) I'm sure this product helps a lot in keeping our hands and skins "lembap"

    ReplyDelete
  6. Suka bauan lavender....lembut dan baunya juga kekal lama

    ReplyDelete
  7. Such beautiful packaging Enchanteur has now. I have always have a soft spot for Enchanteur as it was my very first scented lotion. Haha

    ReplyDelete
  8. Sweetnya suami isteri suka losyen badan... Kalau kita rasanya lebih suka aroma Romantic kot..

    ReplyDelete
  9. one of my favorite moisturizers... affordable luxurious and fragrant....

    ReplyDelete
  10. I've been using their products for quite some time already, really like the quality :)

    ReplyDelete
  11. Suka Sangat bau haruman enchanteur. So sweet and feminine. Nak cuba losyen ini jugak la

    Racheal_Foodilifecious

    ReplyDelete
  12. Bestnya! nnti nk cuba pakai la. kita pun nk wangi jugak. hehe.

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^