Rasa Sos Gangjeong Dalam Menu Marrybrown K Crunch

Annyeong Sarang-K korang!

Kali ini Marrybrown memilih Korea sebagai negara seterusnya untuk kempen "Around the World" selepas kempen Jepun haritu. Yang special kali ini adalah, sos yang mani dan pedas, sesuai dengan style makanan Korea.

K Crunch Menu - daripada Marrybrown yang menampilkan sos Gangjeong yang manis dan pedas, tapi sedap. Rasa menu ini memang sesuai yang baru dan unik sesuai dengan Korea yang popular dengan pelbagai pilihan sos serta kimchinya!


Restoran makanan segera Halal tempatan yang terbesar di Malaysia, Marrybrown membawakan pilihan menu K Crunch yang membolehkan korang pilih palbagai menu yang korang nak. 

Saya suka betul dengan sos Gangjeong yang twist dan sesuai dengan tekak orang Malaysia yang suka dengan pedas tapi nak rasa ala Korea. Dah cakap pasal Korea tak boleh lepas dengan kimchi dan sos pedas yang manis.

Antara seleksi menu Marrybrown K-Crunch yang korang boleh rasa bermula dari 13 Oktober 2022 di semua cawangan Marrybrown adalah:

๐Ÿš Kimchi Rice Bowl
๐Ÿ” K-Crunch Chicken Burger
๐Ÿ— K-Crunch Chicken
๐ŸฅŸ K-Crunch Chicken Dumpling & Cheesy Sausage
๐Ÿบ K-Fizz ®️



๐ŸŒธ K-Crunch Box Meal - Harga bermula dari RM26.50
1-pc K-Crunch Chicken, 1 K-Crunch Chicken Burger, 2-pc Chicken Dumpling, French Fries, K-Fizz

Set yang paling berbaloi sebab semua ada. Haritu kami order set ni untuk lunch, dan kongsi untuk 2 orang. Kenyang juga, tambah pula dengan pedas, bertambah selera makan set ni. 


๐ŸŒธ K-Crunch Chicken Burger Combo - Harga bermula dari RM16.90
K-Crunch Chicken Burger, French Fries, K-Fizz

๐ŸŒธ K-Crunch Chicken Burger Single - Harga bermula dari RM 12.90


๐ŸŒธ 2-pc K-Crunch Chicken Combo - Harga bermula dari RM 20.90
2-pc K-Crunch Chicken, French Fries, K-Fizz

๐ŸŒธ 2-pc K-Crunch Chicken Single - Harga bermula dari 15.50

Ayam crispy chicken Marrybrown memang tak pernah menghampakan. Dengan salutan tepung rangup diluar, disalut juga sengan sos pedas manis Gangjeong menjadikan set ayam ni favorite saya kalau saya makan lagi. 


๐ŸŒธ Kimchi Rice Bowl Combo - Harga bermula dari RM 13.10
Kimchi Rice Bowl, K-Fizz

๐ŸŒธ Kimchi Rice Bowl Single - Harga bermula dari RM 10.80

Macam tak sah pula kalau menu makanan Korea tapi tak ada kimchi kan. Jadi kalini, Marrybrown membawakan menu unik nasi kimchi untuk mereka yang tak boleh hidup tanpa nasi. Satu je, nasi tu macam terlalu lembut, tak tahu samada salah masak atau memang macam tu.

Didalam hidangan nasi kimchi ini, ada juga ayam tanpa tulang, telur rebus beserta dengan sos Gangjeong untuk dimakan bersama dengan nasi. Bagi saya ini merupakan gabungan yang sedap dan sangat sesuai.



๐ŸŒธ K-Crunch Chicken Dumpling & Cheesy Sausage - Harga bermula dari RM 7.90

Dah macam makin popular menu dumpling kat Malaysia ni, jadi Marrybrown bawakan sekali menu snek ini untuk dimakan bersama dengan set K-Crunch. Dumpling kan kena makan dengan sos baru sedap, makanya sebab itulah dua ini merupakan combo yang best.



๐ŸŒธ K-Fizz ® - Harga bermula dari RM 4.90

Air yang telah diinfuse dengan rasa yang menyegarkan yuzu dan buah markisa, merupakan something new yang saya pernah rasa. Selalunya saya tak suka sangat dengan rasa air soda, tapi this one is a good combination yang sesuai dengan hidangan sos yang pedas dan manis tu.


Review Marrybrown K-Crunch:

→ Sesuatu yang unik dengan kombinasi sos pedas yang manis.
→ Sos dia agak pedas bagi saya, tapi saya suka. So kalau tak makan pedas sangat, jangan letak banyak sos Gangjeong tu.
→ Kalini pun ada menu nasi kimchi, salah satu ingredient yang wajib dalam makanan Korea.
→ Paling suka dengan chicken popcorn didalam set Kimchi Rice Bowl.

Jangan lupa rasa menu Marrybrown K-Crunch yang diinspirasikan daripada Korea disemua cawangan Marrybrown diseluruh Malaysia. Selain itu korang juga boleh jumpa lebih kurang 500 restoran Marrybrown di 16 negara lain.



Marrybrown K-Crunch
Website: marrybrown.com
Instagram: www.instagram.com/marrybrownmy
Facebook: www.facebook.com/MarrybrownMalaysia
Twitter: twitter.com/MarrybrownMY
Tiktok: www.tiktok.com/@marrybrownmy


Till then,
Zayani Zulkiffli.

Post a Comment

12 Comments

  1. Serius dah lama Giler tak makan kat sini..padahal sedap je menu sini kan..nanti nak try juga la kcrunch ni

    ReplyDelete
  2. Dah minta Laki belikan balik kerja kang, nampak sedap nauuu, mesti kena cuba ni..

    ReplyDelete
  3. Yummy, banyak bener yaaa makanan nyaaa. Kalo dari keliatannya, pengen coba burger hitamnyaa sih. Bole laaah ๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  4. Marrybrown ni memang best. Suka ayam goreng mereka. Kalau ada sos Gangjeong ni lagi lah bertambah sedap. Nak repeat esok. Wakakakka.

    ReplyDelete
  5. Yes kali ni punya korean promo dari Marrybrown memang sedap kena dengan tekak kita best gilerr dapat makan selalu ni...

    ReplyDelete
  6. Lamanya tak pergi MB, tapi area saya memang takda MB kalau ada pun jauh sangat. Nanti ada masa nak try juga their new menu :)

    ReplyDelete
  7. Ohh new menu again at MB, love this K. crunch menu, can't wait to try the cheesy sausages . Cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  8. Oh yumss the sos gangjeong tu memang best, cukup pedas dan power lah

    ReplyDelete
  9. Wow! Bestnya travel around the world now kembali dengan K Crunch pulak! Sedap ni, boleh go for this untuk lunch nanti la

    ReplyDelete
  10. I dah try K Crunch Menu yang baru ini, memang BEST giler! Nak beli and makan lagi nanti

    ReplyDelete
  11. Nti kena pegi jgk Marrybrown ni try rasa K-Crunch, mcm2 menu dia, kak pun suka Korean food

    ReplyDelete
  12. I have not visited marybrown for so long and right now i cannot wait to go back for their Kimchi Rice Bowl Combo!

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^

FOLLOWERS