Mari Beli Lokal Ramadan & Raya di MyMall

Salam Malaysia Madani & salam Ramadan korang!

Pada 22 Mac 2023, sehari sebelum Ramadan haritu, saya telah menyaksikan Pelancaran Kempen Mari Beli Lokal - Ramadan & Raya, sebuah usaha daripada Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) bertempat di Malaysia Grand Bazaar.

Pelancaran Kempen Mari Beli Lokal Ramadan & Raya dikuasakan oleh platform digital tanpa caj iaitu MyMall ini bertujuan menarik sokongan orang ramai kepada produk tempatan yang dikeluarkan usahawan Malaysia.

Katanya KUSKOP komited akan memastikan peningkatan sebanyak 20% usahawan tempatan yang menggunakan MyMall dan RM2.5 juta hasil jualan dapat dijana melalui Kempen Mari Beli Lokal yang akan berlangsung sehingga 22 April 2023.Majlis Pelancaran Kempen Mari Beli Lokal Ramadan & Raya telah dirasmikan oleh YB Datuk Ewon Benedick, Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi yang berkata didalam ucapan perasmian beliau tempoh hari:

"Kempen ini bertujuan memberi sokongan terhadap produk dan perkhidmatan perusahaan mikro, kecil dan sederhana (PMKS) tempatan, dan secara tidak langsung membantu proses pendigitalan PMKS di Malaysia.".

"Bagi menyemarakkan lagi penglibatan PMKS didalam platform atas talian dah penggunaan produk-produk keluaran usahawan tempatan, KUSKOP telah merangka Kempen Mari Beli Lokal Ramadan & Raya yang akan dikuasakan oleh platform digital MyMall.".Apa Itu Kempen 'Mari Beli Lokal'

Mari Beli Lokal merupakan satu kempen dibawah Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) untuk menggalakkan pembelian dari usahawan lokal (tempatan). Kempen ini dijalankan secara dalam talian/ online melalui platform MyMall.

Ada 5 tema kempen yang usahawan boleh pilih untuk sertai secara khusus, iaitu:
⭐ Jualan Pecah Telur Mari Beli Lokal,
⭐ Huat Ahh,
⭐ Jualan Runtuh: Two Is Better Than One,
⭐ Back To School,
⭐ Ramadan Raya.Pada Kempen Mari Beli Lokal - Ramadan & Raya kali ini, telah menyaksikan hampir 1000 usahawan yang sertai dan menawarkan 803 pelbagai jenis produk seperti pes masakan segera, produk runcit, pakaian raya dan kuih raya.

Kempen ini turut disertai oleh usahawan selebriti dan jenama terkenal seperti: Lima Waktu, 7zikr, KEKASIH by The Melvins, Aspirasi Jelita Ainina Ahmad B, Girl Republique, SamTilla, Starvendors dan Boenda.

Usahawan yang sertai kempen ini pun bukan sahaja dari semenanjung Malaysia, malah korang turut boleh dapatkan produk daripada usahawan tempatan dari Sabah seperti Ikan Bilis Mata Biru, Kuih Cincin, Sambal Tuhau, Kek Sabah, keronsang Mutiara dan banyak lagi.
Kempen ini akan berlangsung sehingga 22 April 2023, dan akan mempromosikan produk-produk usahawan tempatan secara dalam talian tanpa sebarang caj kepada usahawan yang menyertai patform ini.

Usahawan tempatan yang ingin mengembangkan perniagaan mereka dijemput untuk menyertai platform jualan digital MyMall dengan mendaftarkan perniagaan mereka di www.mymallmalaysia.my.


Muat turun Aplikasi MyMall 2.0 di PlayStore atau AppStore untuk mula shopping Ramadan dan Raya korang! Happy shopping ^_^

MyMall Malaysia
Website: www.mymallmalaysia.my
Email: contact@mymallmalaysia.my
Facebook: www.facebook.com/profile.php?id=100083411092441
Instagram: www.instagram.com/mymall_malaysia

Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi
(KUSKOP) 
Website: www.kuskop.gov.my
Facebook: www.facebook.com/OfficialKUSKOPMalaysia
Instagram: www.instagram.com/officialmedmalaysia

Till then,
Zayani Zulkiffli.

Post a Comment

0 Comments

FOLLOWERS