Guardian Gaya Squad: Wardah Beauty - NurulZayani.Com

Guardian Gaya Squad: Wardah Beauty

Hello dan Salam Ramadan!
 
Pada 24th April 2021 yang lepas, saya sempat sertai virtual event Guardian Gaya Squad: Wardah Beauty untuk sesi April 2021. Best virtual event ni sebab interaktif dan banyak borak serta bertukar pendapat. Tak terasa masa berlalu kejap je masa event.

Sebelum ini memang saya pernah dengar pasal produk kosmetik Wardah, cuma event ni macam eye-opening untuk saya sebab baru tahu tentang kewujudan set skincare Wardah. Banyaklah tahu tentang kebaikan produk wardah terutamanya kebaikan wardah skincare.
.
Terima kasih juga kepada nuffnang Malaysia sebab anjurkan virtual event ni, buat pulak dalam masa pandemik, untuk isi masa untuk tahu tentang beauty dan kecantikan. Teringat lama dah tak join event daripada nuffnang Malaysia.
Untuk event Guardian Gaya Squad: Wardah Beauty kalini, kami berpeluang untuk tahu tentang produk Wardah. Ada juga sesi sharing tentang kebaikan produk Wardah, kebaikan Wardah skincare  dan juga sesi sharing untuk makeup Raya. 

Seronok sesi ni sebab sangat interaktif dan banyak cakap-cakap. Jadi tak adalah kita duduk afk depan komputer je. Sesi kalini siap ada tema pakaian tau, dan kena ON kamera, jadi memang kena lawa-lawa la. Seronok saya sertai virtual event macam ni, terubat la rindu pergi event sikit. Haha.



Sebelum sesi online virtual Guardian Gaya Squad: Wardah Beauty haritu, memang deorang ada hantar goodie bag untuk peserta. Dalam ni ada la produk Wardah Instaperfect dan skincare Wardah Rose dan juga ada satu white board dan marker pen.

Sesi kami ni memang sangat interaktif, banyak communicate dengan tulis dengan white board. So bila MC tanya soalan, kami jawab la, barulah semua ada peluang untuk bagi pendapat. Kalau nak cakap pun boleh je sebenarnya, lagi bagus kan :)



 
Kuih Raya Makeup Challenge
 
Untuk challenge ini, kami diletakkan didalam kumpulan. Untuk kumpulan saya, ada 3 ahli termasuk saya. Ada Kak Miera Nadhirah dan kawan baru, Siti. Team kami siap ada ahli bantuan lagi, ada wakil daripada Wardah, Shabrina dan Mei dari nuffnang Malaysia.
 
Dalam cabaran ni, setiap pasukan kena pilih satu kuih raya dan buat makeup berdasarkan kuih rasa tu. Lepas pening pilih nak kuih raya apa, kami pun pilih Almond London sebab macam paling sesuai dengan warna yang ada di Wardah Instaperfect SPOTLIGHT Chromatic Eye Palette.
 
Hasil dia sangat simple, fresh dan cantik, sesuai la untuk makeup masa Raya especially kalau pakai baju Glam atau heavy. Lepas explore set makeup Wardah Instaperfect ni, best sebab pallete yang ada senang nak pakai dan mudah nak guna. Susuai untuk heavy dan simple look. 
 

 
 
PRODUCT INFORMATION: Wardah (COSMETIC)
 
♛ Wardah Instaperfect MATTESETTER Lip Matte Paint 01. GLEE 5.5 g
- Velvety texture
- Long-lasting color
- Contains natural oils - help moisturize your lips & antioxidants that can maintain lip health Lip cream makes lips smooth and moist without being dry or chapped, with a lavish matte finish that lasts long hours. 

♛ Wardah Instaperfect CITY BLUSH Blusher Click 02. Adore 5.6 g
- Hassle-free & easy-to-use blush on stick
- Easy to blend
- Makes cheeks look fresher & glowy instantly.
Apply to cheeks and use a sponge to gently blend it out.
 
♛ Wardah Instaperfect SPOTLIGHT Chromatic Eye Palette 10g
- 10 colors in the palette.
- Buildable colours that produce real colours on the eyes.
- Mineral-infused pigments
- Can produce a variety of make-up looks from nude to smokey. 
 
♛ Wardah Instaperfect MINERALIGHT MATTE BB Cushion 11. FAIR 15g
- Keeps skin feeling hydrated with a cooling sensation.
- Gives off a radiant & matte finish
- Comes with UV protection of SPF 29 PA+++
A BB Cushion with smart high coverage technology, Mineralight Fix, and natural mineral ingredients
 

 
 PRODUCT INFORMATION: Wardah (SKINCARE)
 
♚ Wardah Hydra Rose Dewy Aqua Day Gel 40g
- Light and watery gel texture
- Contains 72-Hours Hydrating Active & Rose Oil which keeps skin moist & hydrated
- Enriched with Bio-Hyaluronic Acid which coats the skin and keeps the skin hydrated all day long.
 
 ♚ Wardah Hydra Rose Moisture Rich Night Gel 40g
- A nutrient-rich gel textured moisturizer.
- Contains 72-Hours Hydrating Active & Rose Oil which keeps skin moist & hydrated
- Specially formulated with STRESS RELIEF AGENT to fight the effects of daily stress by increasing the ability of the skin layer* to maintain hydration.
 
♚ Wardah Hydra Rose Gel to Foam Cleanser 100ml
- Mild foaming facial wash with soft gel texture
- Contains 72-Hours Hydrating Active & Rose Oil which cleanses face from dust, oil, dirt & makeup
- Makes your face feel clean & hydrated, and not drying.
 
♚ Wardah Hydra Rose Petal Infused Toner 100ml
- Toner with 72-Hours Hydrating Active hydrates & restores skin moisture to prepare your skin to absorb nutrients from following skincare products.
- Real rose water with pure rose petals in it help soothe & restore optimal moisture to skin
 
♚ Wardah Hydra Rose Micro Gel Serum 30ml
- Contains 72-Hours Hydrating Active & Rose Oil which keeps skin moist & hydrated
- Enriched with HydraMoist Micro Gel Granules (a soft gel that melts into the deepest layer of skin for extra moisture 

 
Jangan lupa check out post saya di Instagram: @nzayaniz.
 
Korang boleh dapatkan set Wardah dan Wardah kosmetik di Guardian Malaysia.  Harga produk Wardah di Guardian Malaysia adalah seperti berikut (Harga secara dalam talian di Guardian):


Wardah Beauty: www.instagram.com/wardahbeauty_my
Guardian Malaysia: www.instagram.com/guardianmy
Nufffnang: www.instagram.com/nuffnangasia

Hashtags: #guardianMY #guardiangayasquad #wardahmalaysia
 
 
Till then, 
Zayani Zulkiffli.

17 comments:

  1. Wardah ni antara products yang akak rasa nak cuba tapi x cuba2 lagi. tunggu products yg ada ni habis dlu hehe..

    jemput join GA di blog :
    https://www.sitiyangmenaip.com/2021/05/nz-souvenirs-giveaway-by-sitiyangmenaip.html

    ReplyDelete
  2. For fans of the wardah beauty products, this is the time to grab them during the promotion right? Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  3. 1st time kenal wardah masa travel ke jakarta. memang jatuh cinta dengan produk warna especially lipmate

    ReplyDelete
  4. Wardah nie set skincare kegemaran kakak Rawlins sebab ianya mesra wudhuk dan memang berkesan kat kulit dia. Comel je almond london ye. Kalau Rawlins join, habis korang aku paksa mekap lagi hehehe

    ReplyDelete
  5. Nampak menarik juga produk ni. Sis selalu nampak kat Watson. Penah juga belek2 kosmetik dia. Best juga participate dalam event interactive macam ni kan?

    ReplyDelete
  6. Lipmate Wardah memang best giler. Barang lain akak belum cuba lagi. Seronoknya berpengalaman join event interactive macam ni.

    ReplyDelete
  7. Tak pernah lagi cuba produk ni. Nanti nak survey lah kat guardian, mana tahu kot2 ada yg terminat pulak.

    ReplyDelete
  8. Wardah ni produk glemer juga ni. Boleh nak cuba nanti untuk anak dara

    ReplyDelete
  9. Guardian ni kalau buat sale produk Wardah memang harga murah dia sale.. selalu beli lipstik dia, lagipun organik, gunakan tanpa was-was..

    ReplyDelete
  10. Mmg best wardah beauty ni.. Ada lipstick dia.. mmg best pakai

    ReplyDelete
  11. Belum try lagi produk wardah ni, tapi memg teringin nak cuba. I selalu usha dekat watson, oh kene pergi guardian juga la nakncari. Ramai kata bagus dna best

    ReplyDelete
  12. Wahh! Menarik Wardah siap ada ladies squad tersendiri ye! Baca review produk ni not bad kan! suka ingredient dia, sure wangi..

    ReplyDelete
  13. produk wardah memang okay..iena dah pernah cuba produk wardah.lipstick dia cantik

    ReplyDelete
  14. tak pernah try lagi wardah beauty. macam best jer. tgk make up pun nampak cantik.. nk beli lah kat guardian nnt

    ReplyDelete
  15. Haritu tengok cerita Indonesia nampak diorang ada selitkan produk ni dalam cerita tu

    ReplyDelete
  16. Selalu nampak produk Wardah ni. Harga pun sgt berpatutan, tp belum berkesempatan lagi nak cuba.

    ReplyDelete
  17. I read many good reviews about wardah beauty also, will check out their products soon.

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^

Followers